Leif Kinnunen, Fi

Haluan olla ääni niin myyjille kuin asiakkaillekin

Leif Kinnunen on Sharpin uusi tulostin- ja monitoimijärjestelmien tuotepäällikkö ja työskentelee Bromman toimistossa Ruotsissa. Hän ottaa vastuun Sharpin koko tuotevalikoimasta Pohjoismaissa, suurista ja nopeista tuotantojärjestelmistä aina pienikokoisiin työpöytämalleihin. Nykyään on olemassa lähes 80 järjestelmää ja yli 50 lisävarustetta syöttölokeroille, paperilokeroille, ja niissä on paljon erilaisia toimintoja, jotka voidaan yhdistää monin eri tavoin. Työn tekemiseen tarvitaan suurta teknistä tietoa, kokemusta ja kykyä välittää tietoa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Leifillä on kaikki vaadittu ja hän näkee itsensä myyjien äänilaudaksi.

- Haluan välittää turvallisuutta. Tiedän mistä puhun kouluttaessani sekä vanhoja että uusia myyjiä toiminnoista ja malleista kun kysyttävää ja vinkkejä tarvitaan. Tunnen itseni myyjäksi ja olen aina myös myynnin tukena hankinnoissa, asiakasvierailuissa ja esittelyissä.

- Mielestäni on uskomattoman hauskaa tavata asiakkaita ja jälleenmyyjiä. Haluan ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja auttaa, jotta he saavat oikeat laitteet sovitettuna heidän tarpeisiinsa. Luulen myös, että opin paljon, ja on erityisen hauskaa pystyä kehittämään asiakkaan toimintaa. Kehittäminen voi olla mitä tahansa liittyen heidän tapaansa ​​käsitellä ja tallentaa asiakirjoja, mobiilitulosteita tai valmistaa hyvälaatuisia esitteitä.

Pitkä kokemus teollisuudesta

Leif on työskennellyt teollisuudessa 33 vuotta, joista viimeiset kahdeksan Sharpilla vastuunaan tuotantotulostimet. Hän tuli Sharpille täydellisellä ajoituksella 25 vuoden työskentelyn jälkeen Canonissa, kun Sharp toi markkinoille ensimmäiset tuotantotulostimet.

- Sharpin uusissa tuotantojärjestelmissä oli erityistä se, että niillä voitiin tulostaa erinomaisia ​​esitteitä missä väriä oli reunasta reunaan, mikä oli silloin hyvin epätavallista ja joka on yhä jotain, mitä vain muutamat valmistajat voivat tehdä. Lisäksi järjestelmissä oli suuri kosketusnäyttö sekä koneen että Fiery-ohjaimen käyttöliittymän ajamiseksi. Laitteissa oli myös todellinen näppäimistö, joka Sharpilla on ollut toimistokoneissaan monien vuosien ajan. Näppäimistö helpottaa mm. Fiery-ohjauksen määrittämistä ja hallintaa suurissa järjestelmissä.

- Sharpilla on lisäksi erittäin käyttäjäystävälliset järjestelmät. Uurrettu etuosa antaa tyylikkään lopputuloksen, Leif sanoo ja nauraa hieman. Ohjelmistojen osalta Sharp oli tuolloin hieman jäljessä, mutta on edistynyt valtavasti ja on nykyään hyvin eturintamassa. Olen nauttinut työskentelystä Sharpilla siitä päivästä lähtien, kun astuin hommiin Sharpille Alvikissa. Tunne Sharp-perheeseen kuulumisesta tuli hyvin nopeasti.

Mitä tarkoitat Sharp-perheellä?

- Tunne on paikka jengissä, ja että pystyy tuomaan jotain lisää yhteiseen kekoon. Olen onnekas työskennellessäni monien eri osastojen kanssa - palvelujen, myynnin, ylläpidon, asiakkaiden yhteistyökumppaneiden ja jälleenmyyjien kanssa.

Paljon on tapahtunut vuosien varrella. Nykyään meillä on järjestelmiä, jotka pystyvät käsittelemään jopa 80 sivua / minuutissa laadukkaasti, joten sekä nopeus että laatu ovat parantuneet valtavasti. Lisäksi kopiokoneen toiminto on muuttunut monitoimikeskukseksi, josta käsin koko dokumenttien hallinta digitalisoidaan. 90-luvulla, kun sähköposti tuli käyttöön, puhuttiin paljon paperittomasta toimistosta, ja tietysti tulosteiden määrä on laskenut, mutta tiedon tarve vain kasvaa. Lisäksi turvallisuusajattelu ja ympäristö ovat yhä tärkeämpiä.

Järjestelmien pitäminen suojattavana turvallisuusriskinä on tärkeä asia, joka välitetään myyntihenkilöstölle ja asiakkaille. Ympäristön suhteen on ehdottomasti kehitysmahdollisuuksia, Leif uskoo, on aina asioita, joissa voimme kaikki parantaa. Nyt useimmissa malleissa on Blue Angel -ympäristömerkki, mikä takaa hyvät ympäristöominaisuudet ja hyvät.

- Uskon varaosien kierrätyksen ja koneiden kunnostamisen tehtaalla, mikä voi olla uusi ajattelutapa.

Haluatko kertoa meille vähän itsestäsi?

- Olen hyvin kiinnostunut urheilusta, joka keskittyy moottoriurheiluun ja Formula 1: een. Toinen kiinnostuksen kohteeni on matkailu ja näiden yhdistäminen on lyömätöntä - olen nähnyt monia F1-kilpailuja livenä ja hyvässä muistissa on kilpailu Austinissa Texasissa. Olin siellä isän ja poikani kanssa, ja se on niin hauskaa, että voimme jakaa saman kiinnostuksen sukupolvien välillä, ehkä se on vähän suomalaisessa veressä.

- Rakastan matkustamista - ikimuistoinen matka oli upeaan luontoon, ihmisiin ja kulttuuriin kuuluvaan Uuteen-Seelantiin, ja unelmamatka on ajaa reittiä 66 moottoripyörällä.

Miltä tulevaisuus Sharpilla vaikuttaa?

- Asioita tapahtuu koko ajan, vuodenvaihteen jälkeen keksimme täysin uuden alustan, jolla on uusia toimintoja ja uusi ilme. On niin jännittävää olla mukana suunnittelussa ja käynnistämisessä.