People working in an office
Simon Hero 2560 x 800px

Tulostimet ja monitoimilaitteet

Ne ovat itsestään selviä joka toimistossa ja monella työpaikalla. Lue tästä mitä sinun kannattaa harkita, kun suunnittelet tulostimen ja kopiokoneen ostoa.

Mitä monitoimikoneella voi tehdä?

Tämä ehkä kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta tulostimet ja kopiokoneet olivat ennen kaksi aivan eri asiaa. Tulostimella tulostettiin ja kopiokoneella kopioitiin asiakirjoja. Tämän päivän monitoimikoneet yhdistävät näitä toimintoja ja niitä kutsutaan sekä tulostimiksi että kopiokoneiksi.

Tänä päivänä monitoimikone (mfp) tekee niin paljon muutakin kuin tulostaa ja kopioi. Se skannaa, faksaa ja arkistoi asiakirjoja. Siihen voi myös lisätä toimintoja jälkikäsittelyyn kuten nidontaa ja niittejä, ja jopa esitteen kehittämistä.

Pikseleistä paperille

Etsiessäsi täydellistä tulostinta tai monitoimitulostinta, sinun kannattaa ajatella muutamaa asiaa. Tarvitsetko väritulostamista tai riittääkö sinulle mustavalkotulostaminen? Haluatko vain A4-tulostuksia tai tuletko tarvitsemaan myös A3-kokoisia tulostuksia? Huomioi myös nopeus. Pöytätulostin tai monitoimikone ehkä riittää pienelle tiimille, kun taas tuotantotulostin sopii paremmin suureen toimistoon tai tulostushuoneeseen jossa tarpeet ovat erilaisia.

A man using a printer

Tarvitseeko tulostimesi asiakirja- ja tulostushallintaratkaisuja?

Ratkaisuja tarvitaan kopiokoneen tehokkaaseen ja turvalliseen käyttämiseen. Voit esimerkiksi antaa joillekin osastoille mahdollisuuden väritulostukseen ja toisille kaksipuoliseen tulostukseen. Samalla estät käyttämästä heitä, jotka eivät näitä toimintoja tarvitse. Tulostushallintaratkaisulla saat koneistasi kokonaiskuvan.

Turvallisuustoiminnoilla suojelet tietoa samalla kun pienennät tulostusmäärää ja kuluja.

Office workers working at desk and an informal meeting

Tarvitsevatko kaikki tulostimet ja monitoimijärjestelmät turvallisuustoimintoja?

Lyhyt vastaus on kyllä. Et ehkä ensi sijassa ajattele turvallisuustoimintoja, kun ajattelet tulostinta, mutta niitä tarvitaan. Tulostimella on saman tyyppiset komponentit kuin tietokoneellasi ja se on yhtä altistunut hakkereille. Sekä tulostimella että kopiokoneella tulisi olla vahvat turvallisuustoiminnot, tietojesi suojaamista varten. Harkitse näitä ratkaisuja:

  • Self-healing, eli itseparantava ohjelmisto, joka palauttaa asetuksia ja varmuuskopioita
  • Whitelist, joka antaa hyväksytyille sovelluksille pääsyn järjestelmään
  • S/MIME-salaus, joka estää luvattomia lukemasta kopiokoneen kautta lähetettyjä sähköposteja
Man-pressing-lock-icon-on screen