Projektorit

Tiedota, näytä esitystä ja tee vaikutus

Projektori on monipuolinen ja vaikuttava väline viestintään, tiedottamiseen ja esityksiin. Se on varteenotettava vaihtoehto näytölle tai LED-seinälle, jos tilaan ei voi sellaisia asentaa.

Projektori sopii moneen paikkaan, niin luokkahuoneeseen, aulaan, neuvotteluhuoneeseen kuin auditorioihin. Projektoreja on sekä siirreltäviä että kiinteitä malleja.Projektorin voi asentaa keskelle tilaa, seinään tai kattoon. Laitetta valitessa on tärkeää ottaa huomioon tilan koko, valaistus ja valonlähteet. Projektori kestää pitkään ja sen käyttökustannukset ovat edulliset, koska lamppuja ja suodattimia ei tarvitse vaihtaa usein. 

Projektor mässa

KOLME TÄRKEÄÄ KRITEERIÄ PROJEKTORIN VALINNASSA

Kirkkaus/valoteho

Projektorin valoteho mitataan ANSI Lumen -arvolla, jonka tulee olla yli 3 000. Mitä korkeampi ANSI Lumen -arvo, sitä parempi valoteho projektorissa. Pimennetyssä huoneessa voi käyttää projektoria, jonka valoteho on heikompi, mutta suorassa auringonpaisteessa kuvan laatu ja värintoisto vaativat paljon valotehoa.

Sharp projektorer

Tarkkuus/resoluutio

Resoluutio viittaa kuvan muodostavien pikselien määrään. Mitä suurempi pikselitiheys, sitä terävämpi kuva. Kuvanlaadun kannalta projektorin resoluution tulee olla vähintään WXGA (1280 x 800 pikseliä). Full HD -projektorilla (1920 x 1080 pikseliä) voidaan heijastaa tekstiä ja kuvia suuremmallekin valkokankaalle/taustalle. Parhaan mahdollisen laadun saavuttaa projektorilla, jonka resoluutio on 4K (3840 x 2160 pikseliä). Lähtökohtaisesti on suositeltavaa  valita kiinteä tai siirrettävä valkokangas, jonka projektori täyttää laidasta laitaan.

Projektor sportbar

Äänitaso

Matalaan tilaan kannattaa valita projektori, jonka tuuletin toimii alhaisella dB-tasolla, jottei ääni häiritse osallistujia.

Projektorer