Michaels Ljungqvist

Me kaikki yhdessä luomme voittavan kulttuurin ja sitä tukevat työtavat

Michael Ljungqvist on hiljattain nimitetty Sharpin Suomen uudeksi maajohtajaksi. Ennen Sharpille siirtymistä hän on työskennellyt laajasti IT-alalla useissa johtotehtävissä. Ljungqvistilla on laaja kokemus pohjoismaisista johtotehtävistä myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen tehtävistä.

Kerrotko hieman itsestäsi?

”Henkilönä olen hyvin ihmiskeskeinen ja minulle on pitkä kokemus liiketoiminnan kehittämisestä. Minulla on ollut ilo työskennellä monipuolisesti mm. johtamisen, myynnin, markkinoinnin ja konsultoinnin saralla eri tehtävissä IT-alalla. Koulutukseltani olen tietoliikenteen insinööri ja olen opiskellut myös tuotantotalouden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (M.Eng.). 

Asun vaimoni ja tyttärieni kanssa Helsingissä. Meidän perheeseen kuuluu myös pieni mutta pippurinen villakoira Aava. Kesäsin perheemme nauttii kauniista saaristostamme ja luonnon rauhasta.”

Mikä fiilis?

”Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta päästä osaksi Sharpin tarinaa. On todella hienoa samalla olla osana kansainvälistä Sharp-konsernia ja samalla työskennellä yhdessä meidän erittäin osaavan paikallisen tiimin kanssa! Lisäksi on ollut vaikuttavaa tutustua Sharpin erittäin laajaan ja kattavaan palvelutarjontaan”.

Mitä seuraavaksi?

”Uskon, että voin tuoda aikaisemman kokemukseni ja osaamiseni IT:stä ja konsultoinnista osaksi meidän tulevia ja nykyisiä palveluitamme, joiden kautta voimme tuoda vieläkin enemmän lisäarvoa meidän asiakkaille. Ammattitaitoinen ja arvokas jälleenmyyjäverkostomme on minulle myös korkean prioriteetin asia, johon meidän pitää panostaa ja syventää yhteistyötä jälleenmyyjiemme kanssa.”

Kolme tärkeintä?

#1 ”Minulla on erittäin tärkeää, että (työ)elämässä, on terve tasapaino, niin työn, vapaa-ajan ja muun elämän kanssa. Pyrin omassa johtamisessani nostamaan esille tätä tasapainon ja hyvinvoinnin tärkeyttä”.
 
#2 ”Minulla on vilpitön näkemys, että tiimi on vahvempi kuin yksilö. Tiimillä tarkoitan meidän huikeaa paikallista tiimiä, kollegoitamme ympäri maailman, jälleenmyyjiämme ja asiakkaitamme – Pähkinänkuoressa tämä tarkoittaa, että me kaikki yhdessä luomme voittavan kulttuurin ja sitä tukevat työtavat”.

#3 ”Viimeiseksi haluaisin nostaa esille uteliaisuuden. Uteliaisuus ja uuden oppiminen ovat tänä päivänä erittäin tärkeitä taitoja ja niitä pitää ehdottomasti vaalia. Meidän pitää jatkuvasti pitää silmämme auki uusille mahdollisuuksille sekä kriittisesti tarkastelle nykyisiä toimintatapojamme, että voisiko niitä mahdollisesti parantaa”.