Vesa Pantsar Partner sales manager Sharp Finland

Ympärilläni on huippuosaajia jokaiselta tuotealueelta

Mikä on työnkuvasi Sharpilla Vesa Pantsar, Partner sales manager?

Vastuullani on hoitaa ja kehittää Sharpin jälleenmyyntiä koko Suomen alueella. Tähän liittyy paljon asioita markkinoinnista myynnin prosessien kehittämiseen, unohtamatta partnereiden ja yhteistyökumppaneiden tuottoisan yhteistyön rakentamista. Pääsen siis tekemään kaikkea kumppaneittemme kanssa, ihan ylimmältä tasolta suunnittelusta, sen jalkauttamiseen kentälle. Yritän samalla kehittää liiketoimintaa Sharpilla ja olla tukena kaikille kollegoilleni heidän arjessansa.

Teen myös paljon töitä Sharpin muiden osastojen kanssa. Olen esimerkiksi tuotteistanut kollegani Ollin kanssa Dynaedge älylasi -ratkaisun Suomen markkinoille, josta voitte käydä katsomassa meidän case study -videon aiheesta: dynaEdge AR glasses create a better learning environment | Sharp. Tämä tehtiin yhteistyössä partnerimme Pekava Oy:n, Microsoftin ja ammattikoulu Edukon kanssa. Sharpilta saa siis huippuluokan kannettavia tietokoneita Dynabook brändillä ja olen mukana kehittämässä toimittajien kanssa yhteistyötä tämänkin saralla.

Nyt olemme jo pari vuotta kehittäneet hybridityöskentelyä parantavia tuotteita ja ratkaisuita asiakkaillemme meidän AV-managerin Juha Ruohiston johdolla. Tämä on erittäin kiinnostavaa kaikille, myös partnereillemme. Yritämme siis auttaa yhteistyökumppaneitamme monella saralla onnistumaan heidän työssään. Parasta tässä on se, että ympärilläni on huippuosaajia jokaiselta tuotealueelta. Upeaa tehdä töitä näin rautaisten ammattilaisten kanssa!

Kertoisitko vähän itsestäsi?
Asun Espoossa kihlattuni Johannan ja kultaisen noutajan Fannyn kanssa. Harrastamme yhdessä ystävien kanssa erilaisia pallopelejä, nyt uusimpana on padel jota olemme päässeet testaamaan nyt pari kertaa. Käymme myös puolisoni kanssa kuntosalilla noin kolme, neljä kertaa viikossa. Koen, että hyvä fyysinen kunto auttaa arjen pyörittämisessä erittäin paljon. Tykkään siis urheilla, mutta ovat ne laiskat viikonloput sohvalla myös sydäntä lähellä.

Olen ollut työelämässä vuodesta 2002 ja aina myynnin parissa. Siirryin Sharpille autoalalta, jossa työskentelin 10 vuotta. Joten tämä ala oli minulle täysin uusi. Pienen kulttuurishokin jälkeen pääsin nopeasti mukaan tähän alaan. Ala menee nopeasti eteenpäin, joten opeteltavaa on joka päivä jotain uutta.

Mikä on parasta Sharpilla työskentelyssä?
Saitte jo aika hyvin selville, kuinka laaja työnkuvani on Sharpilla. Olen mukana vähän kaikessa mitä meillä tehdään, joten päivät ovat kiireisiä! Parasta työssäni on se, että mikään päivä ei ole samanlainen. Pääsen myös vaikuttamaan työhöni laajasti ja työyhteisössämme ideoita ja ajatuksia kuunnellaan. Koen siis oman työni tärkeäksi ja pääsen näkemään työni jäljet. Myös upeat kollegat ovat ehdottomasti parasta täällä!

Työssäni pitää myös olla itseohjautuva ja yrittäjähenkinen, joka sopii minulle erittäin hyvin. Teen paljon töitä itsenäisesti, mutta onneksi aina toimistolla on joku kenen kanssa voi tehdä töitä ”itsenäisesti, yhdessä”. Arvostan myös erittäin paljon esihenkilöäni, jolle voin tuoda asian kuin asian keskusteluun. Tämä on minulle todella tärkeää, joten olen todella kiitollinen omalle pomolle Michael Ljunqvistille!

Aloitin työt Sharpilla lokakuussa 2018, joten nyt kirjoitus hetkellä olen ollut jo päälle 4 vuotta Sharpilla. Täällä on ollut hauska huomata, miten pieni vaihtuvuus yrityksessämme on. Olemme kasvamassa koko ajan ja kehitämme uusia liiketoimintoja, joten Sharp perheemme saa koko ajan uusia jäseniä. On mahtava saada myös uusia upeita kollegoita, joilta pääsee oppimaan uusia asioita!