Emma Åman Fi

Emman tavoitteena on tehdä Sharpista ensisijainen vaihtoehto digitaalisten työympäristöjen toimittajaksi.

Emma Åman aloitti hiljattain Sharpin pohjoismaisena markkinointipäällikkönä. Ihmiset ja viestintä ovat hänelle kaikki kaikessa, ja hän näkeekin Sharpin ensisijaisena valintana digitaalisten työympäristöiden asiantuntijana. Emma viihtyy mökillään Värmlannissa ja harrastaa juoksua sekä tekee myös vapaaehtoistyötä Tukholman keskustassa.

Miltä uusi työsi on tuntunut?

- Sharp on yrityksenä vakaa, perinteinen ja kokenut. Vähän kuin Tomas Ledin, Emma naurahtaa. Ja hänhän on tosi hyvä tyyppi! Mutta Sharp on myös hyvin innovatiivinen. Sitä meidän on tuotava esiin huomattavasti selkeämmin, sillä meillä on todella paljon ylpeydenaiheita.

- Sharpilla on valtavasti osaamista ja vahva yhteisö. Vankkaan perintöön yhdistettynä tämä tarjoaa todella paljon kehitysmahdollisuuksia. Sharp on maailmanlaajuinen brändi ja todellinen laadun tae. Osaamme perinteisen markkinoinnin, mutta viestinnässä meillä on parannettavaa, Emma jatkaa.

Millaisena haluat muiden näkevän Sharpin?

- Kun yritykset investoivat työpaikan digitalisaatioon, Sharpin on oltava ensisijainen valinta toimittajaksi. Sharpin pitää olla ensisijainen valinta ja ensimmäinen, joka nousee esiin tietoa etsittäessä. On tuotava selkeästi esiin se, mitä kaikkea ja miten paljon pystymme tarjoamaan työpaikan digitalisaation tueksi kaikkialla Pohjoismaissa.

Miten pääsemme tavoitteeseen?

- Meillä on haasteita muuttaa perinteisen tuoteyrityksen asemaamme niin, että vastaamme huomispäivän markkinoiden tarpeisiin. Meillä on paljon hyviä ideoita, joista on kerrottava selkeästi ja houkuttelevasti. Se on minun työtäni, josta todella nautin, ja odotan innolla tulevaa. Meidän on haastettava itsemme ja muut ja uskallettava viedä ajattelumme mukavuusalueen ulkopuolelle.

Kertoisitko vielä lisää ajatuksistasi?

- Meillä Sharpissa on niin paljon hienoja esimerkkejä, jotka eivät aina pääse kunnolla esiin. Mielestäni meidän on tehtävä tiiviisti yhteistyötä ja pidettävä hyvää huolta niistä resursseista, joita meillä jo on. Meillä on vahva itseohjautuva organisaatio ja valtavan paljon tyytyväisiä asiakkaita. Tämä meidän on tuotava esiin riittävän vahvasti voidaksemme vahvistaa Sharpin tuotemerkkiä Pohjoismaissa entisestään. Meidän on jaettava hyviä kokemuksia ja tarinoita sekä sisäisesti että ulkoisesti, Emma sanoo.

Millainen on hyvä esimies?

- Hyvä esimies ei ole pelkkä pomo vaan myös innostava johtaja. Sekä hyvät että huonot esimiehet ovat innostaneet minua. Minulle tärkeitä asioita ovat selkeys, sitoutuminen ja osaaminen ja näiden lisäksi myös avoin ilmapiiri ja kuunteleminen. En usko, että esimies pystyy yksin muuttamaan kokonaista organisaatiota tai ryhmää, mutta johtaja voi näyttää tietä. Hyvä johtaja innostaa ja motivoi muita oikealle tielle, toteaa Emma.

Miten kuvailisit itseäsi kolmella sanalla?

- Olen sosiaalinen, vaatimaton ja kokenut. Olen hyvä hallitsemaan kokonaisuuksia niin, että viestintä on johdonmukaista. On äärimmäisen tärkeää muotoilla oikeansisältöinen viesti oikealla tavalla oikealle kohderyhmälle oikeaan aikaan. Tämä kuulostaa yksinkertaiselta mutta ei läheskään aina sitä ole.

Kertoisitko vielä hieman itsestäsi?

- Lapsena halusin eläinlääkäriksi, mutta sitten huomasin, etten kestä nähdä eläinten kärsivän. Valitsin tämän ammatin, koska pidän niin paljon ihmisistä ja viestinnästä ja koska on todella jännittävää ja mielenkiintoista nähdä, miten paljon meihin voidaan vaikuttaa sekä tietoisesti että tiedostamatta. Sanavalinnat, värit, muodot ja muotoilu - kaikki vaikuttavat.

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

- Rakastan ulkoilua, kaikkein eniten metsässä samoilua sienikorin kanssa, maastopyöräilyä ja juoksua. Minulla on synnyinseudullani Värmlannissa mökki kauniin järven rannalla. Siellä rentoudun aina parhaiten. Teen myös paljon vapaaehtoistyötä Tukholman prostituoitujen parissa, Emma kertoo.

Kerro lisää vapaaehtoistyöstäsi Tukholmassa.

- Olen tehnyt jo vuosien ajan työtä katuprostituoitujen parissa. Olemme paikalla Tukholman keskustassa perjantai-iltaisin ja tarjoamme turvaa ja apua sitä tarvitseville. Mielestäni on tärkeää levittää tietoa katuprostituution ongelmista ja niiden vakavuudesta.

Vielä lopuksi - Emma, mitä ajattelet tulevaisuudesta?

- Toivon ja uskon, että saamme hyvin pian Sharpin nostetuksi uudelle tasolle. Meistä tulee ensisijainen toimittaja digitalisoituneille työpaikoille. Odotan kovasti matkaamme joka on vasta alussa!