Securitas- banner

Securitas Technology – monikäyttöiset huippuluokan edustustilat sekä helpot perusneuvottelutilat

HHelppous, monimuotoisuus ja tyyli

Jyrki Ojala ja Securitas Technology Oy halusivat saada toimivan esitystekniikan uusiin tiloihin Uutistielle, Vantaalle. Securitas Technology oli jo entuudestaan tottunut Sharp Windows Collaboration Display (WCD) - kosketusnäyttöjen käyttäjä. Tällä kertaa tarvittiin askeleen pidemmälle vietyä tekniikkaa. Askeleita sitten otettiinkin yhdessä pienen maratonin verran.

Suunnitellun lähtökohtana helppous ja tyylikkyys

Asiakkaan neuvotteluhuoneisiin haluttiin saada yhteneväinen käyttökokemus. Lähtökohtana oli, että neuvottelutilat toimivat samalla tavalla. Tavoitteena oli myös suunnitella helpot ja tyylikkäät tilat, riippumatta onko kyseessä sisäinen palaveri vai hybridi-koulutustilaisuus.

Sharp WCD - kosketusnäyttöjen rinnalle tuli uudet 75" Sharp/NEC näytöt, jotka tarjoavat laadukkaan kuvan ilman heijastuksia. Pienemmissä huoneissa etäneuvottelua varten seinään asennettiin näyttöjen alapuolelle Jabra Panacast 50 - Soundbarit ja pöytiin integroitiin Ochno USB-C - hubit.

USB-C ja pistokkeet

Pöydissä on kiinteästi neljä USB-C pistoketta, joihin voidaan kytkeä samanaikaisesti neljä tietokonetta. Pidempäänkin kokoukseen voi saapua ilman tietokoneen laturia, sillä USB-C tarjoaa latausvirran ja tietenkin etäneuvotteluun ulkoiset kamerat, mikrofonit ja kaiuttimet.

Kokouksessa sisällön esittäjä vaihtuu tyylikkäällä LED-painikkeella, joka on integroitu pöytään. Järjestelmä kommunikoi CEC-komennoilla Sharp/NEC näyttöjen kanssa, joten näyttöjen virrankäyttö on energiatehokasta. Näytöt käynnistyvät ja sammuvat automaattisesti. Lisäksi erilliset kaukosäätimet voidaan piilottaa käyttäjiltä.

screen2

Helppokäyttöiset perusneuvottelutilat ja monikäyttöiset huippuluokan edustustilat

Pienemmät perusneuvottelutilat ovat hyvin helppokäyttöisiä. Samaa helppokäyttöisyyttä rakennettiin myös asiakas-/edustustiloihin. Huippuluokan high-end AV-ratkaisu löytyykin nyt asiakas-/edustustiloista, jotka toimivat tarvittaessa kahtena erillistä huoneena.

Edustustilan huoneiden väliseinä on avattavissa, joten tilaa on mahdollista käyttää automaattisesti yhdessä ja erikseen. Tilojen erilliskäyttö ei vaadi mitään erillisiä toimenpiteitä käyttäjältä, vaan kaikki tapahtuu automaattisesti käyttäjältä piilossa, tyylikkäästi ja helposti. Oveen sijoitettu magneettinen anturi lähettää järjestelmälle signaalin milloin tilaa käytetään yhdessä tai erikseen. Kun tilat ovat "yhdistetyssä" tilassa, kaikki toimii kuin yhtenä kokonaisuutena.

Security

Erilliskäytössä huoneet ovat täysin identtiset. Molempien huoneiden katosta löytyy huippuluokan Sennheiser Team Connect - kattomikrofonit ja QSC Dante - kaiuttimet parhaaseen mahdolliseen puheentoistoon ja poimintaan. Pöydälle ei sijoitettu muuta kuin hallintapaneeli, johon ei välttämättä tarvitse edes koskea, sillä kaikki toimii automaattisesti.

Käyttäjän tarvitsee kytkeä vain USB-C kaapelit pöydän portteihin ja esitys sekä kokous voivat alkaa. Kalusteisiin ja rakenteisiin on piilotettu täydellinen Q-SYS AV-järjestelmä, jossa kaikki elementit ovat POE - verkkolaitteita. Myös PTZ-kamera on verkkolaite ja se mahdollistaa kameran kuvan vaihdon "lennosta" ilman viivettä tai häiriötä.

security

”Loppukäyttäjän ei tarvitse murehtia kameran valinnoista, koska kamera vaihtuu automaattisesti puhujan sijainnin mukaan. Tämä onnistuu lukemalla kattomikrofonien keilojen aktiivisuutta konepellin alla”, kertoo Sharp Finland AV-Asiantuntija Juha Ruohisto.

Turvallisuus ja tyylikkyys edellä

Kameran videokuvaan voidaan myös lähettää "Security Mode" - kuvaa, kun kamerat ja mikrofonit kytketään pois päältä etäneuvottelussa. Kun kamera suljetaan etäkokouksessa, alla oleva kuva näkyy kokouksen muille osallistujille.

Securitas

Kaapelointi pyrittiin saada mahdollisimman siistiksi sekä kaikki AV-tekniikka on piilotettu loppukäyttäjiltä. Toiminnallisuuksia voidaan tarvittaessa muuttaa ja huoneisiin voidaan lisätä elementtejä, jos tarvetta syntyy.  Käyttöönoton alkuvaiheessa on tullut varsin positiivista palautetta käyttäjiltä.

Erityinen Kiitos Jyrki Ojala ja Securitas Technology Oy luottamuksesta. On ollut ilo saada tehdä yhteistyötä kanssanne.

Jos teillä on tarvetta neuvottelutilojen tai kokouskokemuksen kehittämiselle, olen mielelläni avuksi:

Juha Ruohisto juha.ruohisto@sharp.eu - AV & Visual Solutions – ratkaisut

Sharp Finland: Michael Ljungqvist, michael.ljungqvist@sharp.eu – Sharp Finland maajohtaja