A woman looking at an 8K screen in a museum
A woman looking at an 8K screen in a museum

8K

Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, 8K vastaa kokonaista romaania. 8K-näytöt toistavat kuvaa huomattavasti HD:tä ja 4K:ta tarkemmin ja uskomattaoman elävästi näytöissä ja videoissa.

Mitä 8K tarkoittaa?

8K on näyttötekniikan tulevaisuutta. Sen resoluutio on 16 kertaa suurempi kuin Full HD:n. Siksi 8K televisioiden ja -näyttöjen kuvanlaatu on uskomattoman terävä ja kristallinkirkas. 

AV-laitteiston kohdalla rima nousee vielä korkeammalle. 4K:n ja 8K:n vertailu osoittaa 8K:n vaikuttavuuden. 4K:lla saadaan aikaan 3840 x 2160 resoluutio (8,29 miljoonaa pikseliä). 8K on neljä kertaa niin tarkka – 7680 × 4320 ja 33,18 miljoonaa pikseliä. Tuloksena on uskomaton selkeys ja todella immersiivinen kokemus.
 

Aistit käytössä

8K-näytöt rikkovat perinteisen katselun rajat, sillä kuva on tarkka ja elävä myös näkökentän reuna-alueilla. 4K- ja Full HD-näytöissä yksittäiset pikselit erottuvat läheltä katsottaessa, mikä heikentää kokonaiselämystä.

8K-näyttöjen pikselitiheys on niin suuri, että pikselit ovat aivan läheltäkin katsottuna lähes erottumattomia. 
2,25 kertaa paremmalla optimaalisella katseluetäisyydellä tuloksena on vertaansa vailla oleva kuvanlaatu. Voidaan luoda unohtumattomia audiovisuaalisia elämyksiä. 
.

two people looking at screen

Täydelliset värit

8K HDR:llä saadaan aikaan ylivoimainen värintoisto, jossa sävyt vastaavat todellisuutta ja vaalean ja tumman välinen kontrasti on syvempi. Värejä on 1,07 miljardia - joukossa sellaisia, joita ei edes luonnossa esiinny. 

8K:n harmaasävyissä sävy vaihtuu toiseen pehmeästi ja luonnollisesti. Värien syvyys on 10 bittiä (4096 sävyä). Nopeudella 120 kuvaa sekunnissa liike on saumatonta, jolloin kuva on sulavampi nopeutta korostavissa ympäristöissä, kuten pörssisaleissa, CAD/CAM-studioissa ja ilmailualalla.  
 

woman presenting

Laajennettu ulottuvuus

Kuvien täyteläisyyden ja erinomaisen värintoiston ansiosta 2D-kuvat näyttävät mahdollisimman luonnollisilta ja vaikutelma on lähes kolmiulotteinen. Suunnittelutyölle aivan uusia mahdollisuuksia avaava 8K HDR-näyttö ei ole pelkkä näyttöruutu vaan näkymä maailmaan, jonka luot itse. 

Woman in broadcast studio

8K Image Resolution

High Dynamic Range