Deloitte räknar med säkerhet i hela landet

Deloitte ottaa tietoturvan huomioon kaikkialla maassa

Peräti yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta toimistotyöntekijästä* ei ole tullut ajatelleeksi, että tulostimet ja monitoimilaitteet voivat olla tietoturvariski. Kun Deloitte Sverige vaihtaa kaikki monitoimilaitteensa, juuri tietoturva on keskeinen tekijä.

Peräti yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta toimistotyöntekijästä* ei ole tullut ajatelleeksi, että tulostimet ja monitoimilaitteet voivat olla tietoturvariskejä. Kun Deloitte Sverige vaihtaa kaikki monitoimilaitteensa, juuri tietoturva on keskeinen tekijä.

Toivomuslista
Kun Deloitte päätti vaihtaa kaikkien Ruotsin toimipisteidensä tulostimet ja monitoimilaitteet, toivomuslistalla olivat sekä parempi tietoturva että ympäristön kannalta vastuullisemmat laitteet.
–Teemme sopimukset uusista laitteista noin kolmen–viiden vuoden välein. Tällä kertaa laitteiden vahva tietoturva oli meille aivan erityisen tärkeää. Tämä koskee sekä itse laitteita että tiedonsiirtoa, kertoo Deloitte Sverigen toimitilavastaava Michael Esplinger.

Laadun ja yksityisyyden takaaminen tärkeää
Deloitte on monikansallinen tilintarkastus- ja konsulttiyritys – yksi maailman neljästä suuresta kilpailijoidensa PwC:n, EY:n ja KPMG:n ohella. Yritys tarjoaa muun muassa tilintarkastus-, kirjanpito- ja rahoitusneuvontapalveluja sekä julkisen että yksityisen sektorin asiakkaille. Siksi laatuun ja luotettavuuteen kohdistuvat vaatimukset ovat kovat.

–Asiakkaamme edellyttävät meiltä korkeaa tasoa niin tietoturvan kuin kestävyydenkin osalta. Asiakkaamme ovat organisaatioita, jotka vaikuttavat merkittävällä tavalla yhteiskunnassamme tapahtuvaan kehitykseen, Michael Esplinger kertoo.

Tietoturvaominaisuudet vakiona
Deloitten hankkimat 51 laitetta on varustettu Sharpin tähän mennessä vahvimmalla tietoturvalla. Aikaisemmin erikseen ostettavat tietoturvaominaisuudet ovat nyt monitoimilaitteissa vakiona. SSL-sertifikaatin avulla valvotaan kaikkea laitteeseen tulevaa ja siitä lähtevää viestintää, ja samalla estetään asiattomien pääsy yrityksen tietoihin. Ohjelmistot säästävät aikaa, rahaa ja ympäristöä.

–Uusissa laitteissa on monia ympäristöön liittyviä etuja. Meillä on ollut testilaite käytössä kesästä lähtien. Entisiin laitteisiin verrattuna se kuluttaa vähemmän sähköä ja vie vähemmän tilaa. Se on myös nopeampi, ja sitä työntekijämme todella arvostavat.

Läpinäkyvyys on tärkeää
Sharpin ja Deloitten välinen yhteistyö alkoi jo vuonna 2009. Michael Esplingerin mukaan kyseessä on halu pitkän aikavälin ajatteluun.

–Me ja Sharp ajattelemme molemmat pitkällä tähtäimellä. Olemme myös erittäin avoimia toisillemme. Se on hyvin tärkeää liikesuhteessa ja kumppanuudessa. Tässä toimituksessa on uutta se, että nyt Sharp vastaa myös laitteiden valvonnasta. Tämän ansiosta pystymme nyt ennakoimaan paremmin, jolloin myös saatavuus ja palvelu paranevat.