Ota yhteyttä

Miksi Sharp käyttää Mini OPS -moduuleja uudessa näyttösukupolvessaan

Sharp pyrkii jatkuvasti parantamaan digitaalisia näyttöjään. Uusin innovaatiomme on Mini OPS -korttipaikka ja kolme Mini OPS -lisävarustetta. Alla käymme läpi sen, mitä ne ovat ja miten ne voivat edistää toimintaasi.

Infonäytöt ovat todellakin lunastaneet paikkansa. Eräässä ajankohtaisessa raportissa kerrotaan, että näiden markkinoiden arvo tulee olemaan 184 miljardia kruunua vuonna 2023. Tällä hetkellä uusia infonäyttöjä asennetaan eniten myymälöihin mainostarkoituksia varten. Suurnäyttöjen käyttö lisääntyy kuitenkin myös yrityssektorilla. Monet yritykset sijoittavat näyttöjä vastaanottoihin, kokoushuoneisiin ja toimistotiloihin tiedonvälitystä varten.

Koska suurnäyttöjä käytetään yhä useampiin käyttötarkoituksiin, Sharp on tehnyt uusimmista malleistaan Mini-OPS-laajennuspaikan ja OPS-moduulien avulla joustavampia, jotta toimintoja voidaan muokata tai lisätä tarvittaessa uusia moduuleja käyttäen.

Mini OPS on moderni ja suppeampi versio alkuperäisestä Open Pluggable Specificationista (OPS), jonka Intel esitteli vuonna 2010 ja josta on tullut kansainvälinen standardi. Mini OPS-muoto hyödyntää Intelin uusimpia, vähemmän energiaa käyttäviä piirisarjoja. Sharpin kehittämät moduulit mahdollistavat lukuisia eri toimintoja: niillä voidaan esimerkiksi tehdä näytöstä älykkäämpi tai lisätä muita liitäntävaihtoehtoja.

Sharpin ensimmäiset Mini OPS-lanseeraukset käsittävät kolme moduulia, joita voidaan käyttää yhdessä Sharpin uuden sukupolven PN-R-näyttöjen ja BIG PAD PN-40TC1:n kanssa kokoustiloissa. Nämä moduulit – Win10 PC, Wireless Casting (näytön BYOD‑peilaus) ja HDBaseT Receiver – tarjoavat lisätoimintoja sisällön näyttämistä ja interaktiivisuutta varten. Tulevaisuudessa Sharp suunnittelee Mini OPS-korttipaikan lisäämistä vakiona koko valikoimaansa.

Sharpin Mini OPS-PC-moduuli (PN-ZB03PC) tarjoaa käyttäjälle tyylikkään tietokonepohjaisen version Windows 10 IoT:stä ja ammattimaisen ulkonäön. Johtoja ei tarvitse vetää, koska moduuli muuttaa näytön täydelliseksi tietokoneeksi, joka on yhteensopiva kaiken tyyppisten asiakassovellusten kanssa.

Mini OPS-PC on Windows 10 IoT:llä ja SSD-levyllä olevalla 64 Gt:n tallennustilalla varustettu vakiotietokone. Sitä voidaan käyttää erillisenä tietokoneena, jolloin voit käyttää USB-näppäimistöä ja hiirtä asennukseen ja konfigurointiin ja suorittaa sovelluksia aivan kuin tavallisessa erillisessä Windows-tietokoneessa.

Tämä on huomattavasti näyttöön yhdistetyn mediasoittimen käyttämistä joustavampi ratkaisu. Mediasoitin tukee yleensä vain rajallista määrää tiedostomuotoja ja myös sen joustavuus sisällön ajoittamisessa on rajallinen. Mini OPC-PC-moduulin kohdalla puolestaan muotoa tai tiedostokokoa ei ole rajoitettu, ja koska moduulilla on verkkoliitäntä, se tarjoaa kaikki internet-yhteyden edut ja sisältöä voidaan tallentaa minne tahansa. Kahden USB-liitännän ansiosta tietokoneeseen voidaan liittää helposti myös lisälaitteita, jotka mahdollistavat lisätoimintoja ja parantavat suorituskykyä.

Sharpin moduuli Mini OPS Wireless (PN-ZB03W) tukee monia langattomia standardeja, jotta käyttäjät voivat jakaa tietoa infonäyttöön tai kokoushuoneen yhteistyöratkaisuun kannettavasta tietokoneestaan, älypuhelimestaan tai tabletistaan.

Myymäläympäristössä tästä ratkaisusta on se etu, että käyttäjät voivat yhdistää laitteensa nopeasti näyttöön ja vaihtaa tiedot tai päivittää ne. PN-ZB03W-yksikön nopean käytettävyyden ja sisäänrakennetun Direct Drawing -toiminnon ansiosta käyttäjät voivat jakaa sisältöä nopeasti ja läpinäkyvästi, jolloin näytöstä tulee käytännössä yhteinen fläppitaulu.

Myymälänpitäjien kannalta ehkä kiinnostavin moduuli on Sharpin Mini OPS HDBaseT Receiver (PN-ZB03H). Kun tämä moduuli liitetään Sharp-näytön taustapuolelle, näyttöön lähetettäviä tietoja voidaan ohjata laadun kärsimättä pitemmän matkan päästä kuin tavallisesti on mahdollista. Jopa 4K-resoluutiota tuetaan ongelmitta.

Vakioliitäntöjen johdot voivat tavallisesti olla enintään viiden metrin pituisia, jotta signaalin laatu on hyvä eikä siinä esiinny häiriöitä tai tietojen häviämistä. HDBaseT-moduulia käytettäessä johtojen pituus voi kuitenkin olla jopa 100 metriä. Tästä on huomattavasti etua myymälöille ja muille myyntipaikoille, joiden etuosassa tarvitaan näyttö ja takahuoneessa tai toisessa kerroksessa olevassa toimistossa mediasoitin, joka voi olla kannettava tietokone tai pöytätietokone tai HDMI-lähdöllä varustettu Blu-ray-soitin.

Näyttö voidaan tällöin sijoittaa kuvalaadun kärsimättä mihin tahansa paikkaan myymälässä ja sisältö voidaan päivittää kätevästi. Mini OPS-tekniikan avoin arkkitehtuuri tarkoittaa sitä, että Sharp ja sen yhteistyökumppanit voivat lisätä moduulien määrää tulevaisuudessa ja että käyttäjä voi lisätä tai päivittää toimintoja niiden tullessa saataville.

Jos haluat lisätietoa Sharpin PN-R-näytöistä ja siitä, miten Mini OPS-lisävarusteemme voivat edistää toimintaasi, ota meihin yhteyttä esittelyn järjestämiseksi.

Linkki

Sharp Mini OPS PC

 

 

 

Ota yhteyttä

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social