Ota yhteyttä

RoBoHoN: Robottiseikkailu. Kaikki mitä sinun tulee tietää

RoBoHoN on pieni, kannettava, robottia muistuttava puhelin täynnä edistyneitä toimintoja, jotka ovat herättäneet suuren kiinnostuksen verkossa. Alla käymme läpi, kuinka robottitekniikan leimaama tulevaisuus voi käyttäytyä.

Innovaatio on Sharpin DNA:ssa. Keksintömme ovat ottaneet monia muotoja ja kokoja, mutta jotakin niin söpöä kuin RoBoHoN, pieni, kannettava robottia muistuttava puhelin, emme ole koskaan aikaisemmin valmistaneet. Leikkisästä ulkomuodosta huolimatta puhelimessa on joukko teknisiä ratkaisuja ja edistyneitä toimintoja, ja se herättää suurta huomiota verkossa.

RoBoHoN on humanoidia muistuttava robotti, 19,5 cm korkea, joka voi kulkea kahdella jalallaan. Vaikka se on suunniteltu suoraan kuluttajille, voisivat monet sen teknisistä ratkaisuista toimia heti toimistoympäristössä.

Tässä ovat tärkeimmät tiedot RoBoHoN:sta:

Fakta 1: RoBoHoN on kehitetty yhteistyössä Tomotaka Takahashin, Tokion yliopiston Research Centre for Advanced Science and Technologyssa toimivan, projektiin liittyvän dosentin, ja robottikehitysyritys Robo Garage Co:n toimitusjohtajan kanssa.

Fakta 2: RoBoHoN on todennäköisesti maailman ensimmäinen robotti- ja matkapuhelinhybridi. Olennaisten puhelintoimintojen lisäksi se tukee LTE:tä ja 3G:tä (vain Japani) ja näin ollen myös sähköpostia ja muita verkkopalveluja, kuten pilvitallennusta.

Fakta 3: Puhelin pohjautuu Android 5.0 -käyttöjärjestelmään ja sitä ohjaa 5 cm :n kosketusnäyttö. Puhelimessa on 1,2 GHz neliytiminen Qualcomm Snapdragon 400‑-prosessori 2 Gt:n muistilla, mikä tekee puhelimesta nopean ja helposti reagoivan.

Fakta 4: Puhelintoimintojen lisäksi RoBoHoN on suunniteltu myös oppimiseen. Mitä enemmän käytät robottipuhelinta, sitä enemmän se oppii sinusta ja puhelimen ominaisuuksien käytöstäsi. Kasvon- ja äänentunnistusohjelmisto on sisäänrakennettuna RoBoHoN:issa.

Fakta 5: RoBoHoN sisältää myös sisäänrakennetun äänentunnistuksen, minkä ansiosta se voi tunnistaa sijaintisi huoneessa ja siirtyä luoksesi, sen sijaan että sinun tarvitsisi koko ajan miettiä, minne olet jättänyt puhelimen.

Fakta 6: Voidakseen navigoida RoBoHoN sisältää yhdeksän erilaista sisään rakennettua anturia. Kolmiakselisilla kiihtyvyysantureilla, kolmiakselisilla geo-magnetometreillä, kolmiakselisella gyroskoopilla sekä valoantureilla robotti voi ongelmitta suuntautua ympäristöön, kulkea ympäri ja pysyä selvillä sijainnistaan.

Fakta 7: Puhelin on sen lisäksi rakennettu niin, että sitä voi edelleen kehittää RoBoHoN-myymälän kautta. Sieltä löytyy sovelluksia, jotka antavat RoBoHoN:lle uusia toimintoja ja palveluita.

Fakta 8: Sisäänrakennetun HD-projektorin ansiosta RoBoHoN:ia voidaan käyttää esityksiin. Sillä voidaan näyttää kuvia ja videota 1280 x 720 pikselin tarkkuudella. Tämä tekee siitä ihanteellisen valokuvien ja videon näyttämiseen – aivan kuten eräs toinen kuuluisa robotti kaukaiselta planeetalta pystyi tekemään.

Fakta 9: Tällä hetkellä RoBoHoN on käytettävissä vain Japanissa, ja sitä voi käyttää vain Japanissa.

Fakta 10: Jos haluat tietää lisää tästä pienoiskokoisesta ihmeestä, katso videomme:

Täällä on lisätietoa RoBoHoN:sta RoBoHoN

Ota yhteyttä

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

 

Social