Ota yhteyttä

Miten Sharpin BIG PAD -näyttöä käytetään englantilaisessa peruskoulussa

Kun Englannissa Durhamin kreivikunnassa sijaitsevan Ribbon Academy Trust -oppilaitoksen vanha AV-laitteisto rikkoutui, koulun johtoryhmä alkoi etsiä markkinoilta sen tilalle korvaavaa laadukasta vaihtoehtoa, joka olisi lisäksi entistä laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmää korkeatasoisempi. Säätiö päätyi valitsemaan GPS Installations -tekniikka-asiantuntijan tarjoaman Sharp BIG PAD PN-70SC3 -ratkaisun.

Aiempi AV-laitteistomme koostui interaktiivisista kirjoitustauluista ja lyhyellä heijastusetäisyydellä varustetuista kuvanheittimistä kaikissa huoneissa. Laitteisto oli tullut käyttöikänsä päähän eikä toiminut enää parhaalla mahdollisella tavalla. Kuvanlaatu oli hyvin huono ja kuvanheittimien suodattimet oli puhdistettava usein, lisäksi kirjoitustaulut vaativat alituisesti kalibrointia, Ribbon Academy Trustin koulutoiminnan johtaja Jane Henderson kertoo.

Näyttöjen valaistus ei ollut riittävä päivänvalossa ja niitä pystyttiin käyttämään ainoastaan sälekaihdinten ollessa suljettuina. Sälekaihdinten ollessa suljettuinakin kuvia saattoi olla etenkin näköongelmaisten lasten vaikea erottaa.

Lisäksi laitteisto saattoi ylikuumentua. "Opettaminen oli yhtä taistelua temppuilevan tekniikan kanssa."

Lisäksi AV-laitteiston yhdyskaapelit olivat oikea sekasotku ja opettajien piti olla koko ajan tarkkana, etteivät uteliaat kädet tai jalat vetäneet liittimiä irti ja että AV‑-laitteiston alue oli turvallinen.

 

Ratkaisu oli Sharp

Kouluun asennettiin 13 Sharpin interaktiivista, HD-resoluutiolla varustettua 70-tuumaista PN-70SC3-näyttöä. Näyttöjen käsittelystä tehtiin helppoa sekä opettajille että oppilaille varustamalla ne elektronisella korkeussäädöllä.

"Koska kaikkien luokkahuoneiden laitteiston päivittäminen vaati huomattavia investointeja, tutkimme tarkasti kaikki saatavina olevat vaihtoehdot. Päädyimme siihen lopputulokseen, että Sharp ja GPS Installations tarjosivat parhaan ratkaisun sekä teknisestä että taloudellisesta näkökulmasta katsottuna", Henderson toteaa.

Vanhan AV-tekniikan päivitys BIG PAD -näyttöihin ei vaatinut Janen mukaan paljonkaan opettelua: "Siirtyminen uusien Sharp-näyttöjen käyttöön sujui päinvastoin helposti ja nopeasti. Sekä henkilöstö että oppilaat alkoivat käyttää niitä heti ensimmäisestä aamusta lähtien. Yksimielisen arvion mukaan näyttöjä on yhtä helppo käyttää kuin televisiota ja niihin voidaan kirjoittaa joustavasti joko erikoiskynällä tai pelkällä sormella."

Koulu havaitsi Sharp-kynien olevan huomattava parannus: "Aiemmista kynistä irtosi ja katosi osia eikä niitä voitu enää käyttää, mutta nämä yksiosaiset kynät ovat paljon kestävämpiä."

Hiljattain asennetut interaktiiviset BIG PAD -näytöt säästävät Ribbon Academyn opettajien aikaa ja tehostavat heidän työtään, ja he ovat huomanneet opetustyön muuttuneen myös paljon joustavammaksi. Sharpin Pen-ohjelman ansiosta he voivat yhdistää luokkahuoneen tietokoneen tai tabletin kätevästi ja helposti näyttöihin.

Koska heijastumia ei esiinny yhtään, BIG PAD -näyttöjä voidaan käyttää täydessä päivänvalossa. Eri oppilasryhmät voivat siten opiskella eri asioita samassa luokkahuoneessa osan käyttäessä näyttöä.

Koska Ribbon Academy on englantilainen peruskoulu, jonka oppilaat ovat 3–11 vuoden ikäisiä, BID PAD -näyttöjä käytetään moniin eri tarkoituksiin äänteiden opettelusta matemaattisiin ongelmiin, tiedonhakuun verkosta, fyysistä harjoittelua koskevien videoiden katsomiseen ja oppimiseen leikkimällä sekä läsnäolon kirjaamiseen. Interaktiivisia näyttöjä käytetään lisäksi henkilöstön omaan koulutukseen.

"Nyt kun olemme todenneet uudet AV-järjestelmämme täysin luotettaviksi, opetus on mielestämme parantunut huomattavasti. Ero on niin tuntuva, että tähän verrattuna vanhoja näyttöjä käytettiin tuskin ollenkaan. Lapset ovat aivan innoissaan kaikista uusista mahdollisuuksista ja korkeasta laadusta ja haluaisivat samanlaisen näytön myös kotiinsa!"

Henderson toteaa lopuksi: "Kokonaisuutena tarkasteltuna päätös investoida uusiin näyttöihin näinä kouluille taloudellisesti tiukkoina aikoina oli vaikea. Emme kuitenkaan ole katuneet tätä päätöstä sekuntiakaan, koska tuotteiden laatu, yksityiskohdista huolehtiminen ja palvelu ovat olleet aivan omaa luokkaansa ja opetuksesta saadut tulokset ovat hyvin lupaavia. Aiomme ehdottomasti varustaa myös loput luokkahuoneet mahdollisimman pian samoilla laitteilla."

Jos haluat lisätietoa Sharpin interaktiivisista näytöistä kouluasi tai yritystäsi varten, ota meihin yhteyttä esittelyn järjestämiseksi.

Ota yhteyttä

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social