Ota yhteyttä

Järjestelmä on nykyisin saatavilla Saksassa ja Britanniassa. Laajentumista muihin maihin suunnitellaan.

Modulaariratkaisu

"Smart Chap" on modulaarinen kodin energianhallintajärjestelmä, joka on suunniteltu maksimoimaan kotitalouden aurinkoenergian käytön ja tehokkaasti hallitsemaan kodin sähkölaitteita.

Järjestelmän perusrakenne sisältää elektronisen ohjausyksikön, aurinkokennojärjestelmän, tallennusakun, akkuinvertterin ja sähkömittarin. Järjestelmän keskeinen osa on elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa muiden laitteiden toimintaa. Järjestelmää voidaan käyttää "Smart Chap" -sovelluksella, joka on innovatiivinen valvonta- ja ohjaussovellus. Tulevaisuussuuntautunut avoin alusta mahdollistaa lisälaitteiden ja ohjelmistojen integroinnin, joka saa tämän ratkaisun erottumaan joukosta.

Älysovellus

“Smart Chap” -sovellusta voidaan käyttää kodin energiankäytön tarkkailuun ja hallintaan.

Tarkkailu

Energianhallintaohjelma antaa asiakkaan tarkkailla kodin energiankäyttöä tabletilla tai älypuhelimella. Esimerkiksi: Paljonko energiaa aurinkopaneelit katolla juuri nyt tuottavat, akun latauksen tila ja kodin reaaliaikainen energiankulutus. Energianhallintaohjelma näyttää, paljonko ja mihin aikaan päivässä itse tuotettua energiaa käytetään. Se myös arvioi kodin energiaomavaraisuutta ja osoittaa, kuinka sitä voidaan edistää. Kaikki tämä tieto tallennetaan, ja sitä voidaan tarkastella jaksoittain kuvaajista.

Kulutusanalyysi

Seuraavassa kehitysvaiheessa on myös mahdollista  jakaa energiankulutus kodin eniten käytettyjen laitteiden välillä (esim. jääkaappi, pakastin, TV) muutamia "energiasyöppöjä" ja tunnistaa energiansäästömahdollisuudet. Kutsumme tätä prosessia erittelyksi.

Hallinta

“Smart Chap” -sovellusta voidaan käyttää sekä energiankäytön tarkkailuun että energian varastoinnin kohdennettuun hallintaan, energian julkiseen verkkoon syöttämisen ja energiankulutuksen hallintaan.

Aikasiirto

Kotona tuotetun aurinkoenergian käytön haaste on aurinkoenergian kellonajasta riippuva tuotanto ja kellonajasta riippumaton käyttö. Virran varastoinnin hallinta on tapa ratkaista tämä ongelma, jolloin aurinkoenergia on käytettävissä kotona kellon ympäri.

Kulutuksenhallinta (kulutuspiikkien tasaus)

Sovelluksessa on jo älykäs energiankulutusominaisuus, joka antaa käyttäjien hallita virtaa kuluttavia laitteita langattoman pistokkeen välityksellä. Tulevaisuudessa on myös mahdollista ohjata "älyverkkovalmiita" laitteita suoraan. Sovellukseen on myös integroitu sääennustustoiminto. Myöhemmin sovellusta käytetään sähkölaitteiden hallintaan, esimerkiksi pesukoneen tai lämpöpumpun automaattiseen käynnistämiseen auringon paistaessa.

Erikoisominaisuudet

Korkealaatuiset komponentit

Sharp on yksi maailman johtavista aurinkoenergiaratkaisujen asiantuntijoista, jonka yli 55 vuoden kokemus markkinoilta todistaa osaamistamme ja luotettavuuttamme. Järjestelmän ydinkomponentit, siis aurinkopaneelit, akkuvarastot ja "Smart Chap" -sovellus on kehitetty ja valmistettu Saksassa, ja niille haetaan sertifiointi Association of German Electrical, Electronic ja Information Technologiesilta (VDE).

Joustava modulaariratkaisu

Modulaariratkaisu mahdollistaa yksittäisten komponenttien käytön ja liitettyjen laitteiden hallinnan. Tämä tarkoittaa, että ratkaisu sopii sekä uusille että jo asennetuille aurinkokennojärjestelmille.

Avoin alusta

Sharpin käyttämä lähderatkaisu käyttää Sharpin aurinkopaneeleja, BMZ:n 5 kWh-litiumioniakkuja ja Victronin akkuinvertteriä. Avoin alusta kuitenkin erottaa ratkaisun muista. Tämä tarkoittaa, että järjestelmä on yhteensopiva myös muiden valmistajien sähköntuottojärjestelmien (aurinko-, vesi-, tuulivoima) kanssa, ja sopii sen vuoksi kaikenlaisiin jälkiasennuksiin. Samoin muiden valmistajien akkuja ja akkuinverttereitä voidaan helposti integroida, kun vain asiaan liittyvät laiteohjaimet ohjelmoidaan. Järjestelmän vakiokäyttöliittymiä laajennetaan jatkuvasti.

Kulutusanalyysi

Kulutusanalyysiominaisuus antaa asiakkaalle läpinäkyvän kuvan omasta sähkönkulutuksestaan. Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat helposti tunnistaa "energiasyöpöt" laitteet ja halutessaan vaihtaa ne.

Kestävä kehitys – Energiakauppa

Hankkiessaan "Smart Chap" -ratkaisun, asiakkaat saavat automaattisesti pääsyn Energiakauppaan, jossa he voivat päivittää uusimpaan laitteistoon ja uusiin sovelluksiin.

Sovellus itse päivittyy automaattisesti uusimpaan laiteohjelmistoversioon. Sharpin HEMS-ratkaisun avulla asiakkaat voivat varmistua, että he pysyvät jatkuvasti markkinoiden kehityksen tasalla.

Smart Home -laajennus

Myöhemmissä kehitysvaiheissa järjestelmää laajennetaan tarjoamaan kaikki yhtenä "Älykoti"-ratkaisuna, jossa on laajennettu laitteiden ohjaus. Tämä mahdollistaa laitteiden, kuten lämpöpumpun, termostaattien, ilmastointilaitteiden, valaistuksen ja kodin turvalaitteiden lisäohjauksen.

OEM/white label -ratkaisu

Pyynnöstä yritysasiakkaalle, esim. julkiselle infrapalvelulle (sähkö, vesi, kaasu), ohjelmiston käyttöliittymä voidaan sovittaan yrityksen brändin tyyliin.

Järjestelmän tarkkailu

Loppuasiakkaan pyynnöstä sähköyhtiö ja asentaja voivat valvoa kaikkia asennettuja järjestelmiä Asennuskeskuksen kautta.

Kaikki edut

Puhtaan energian tuottaminen, CO2-päästöjen välttäminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat vain muutamia loppuasiakkaalle tulevia etuja.

Ympäristön suojelu

Nykyisin suuri yleisö on yhä enemmän tietoinen sekä ilmaston että ympäristön suojelun tarpeesta. Näin puhtaan energian tuottaminen ja energiankulutuksen vähentäminen ovat eräitä tärkeimpiä asioita. Käyttäjä voi aktiivisesti osallistua energiamuotojen muutokseen ja varmistaa, että planeettamme säilyy hyvässä kunnossa tuleville sukupolville.

Taloudelliset edut

Sähkön hinnat ovat nousussa samalla kun aurinkoenergiajärjestelmien kustannukset laskevat — yhdessä nämä kaksi tekijää tekevät PV-järjestelmän hankkimisesta viisaan sijoituksen. "Smart Cap" -ratkaisun avulla käyttäjät voivat myös ohjata ja optimoida kotinsa kulutusta ja näin saavuttaa älykkäitä kustannussäästöjä. Valtion tuet ja veroedut voivat tarjota lisäkannustimia kansallisella tasolla.

Vapaus ja hallinta

Asiakkaat saavuttavat paljon suuremman vapauden ja turvallisuuden asentamalla aurinkoenergiajärjestelmän. He eivät enää ole sidottuja tariffeihin tai hinnankorotuksiin, ja he voivat hallita itse tuottamaansa sähköä "Smart Cap" -sovelluksella oman tilanteensa ja vaatimustensa mukaisesti. Sovelluksen ansiosta asiakkaalla on aina kuva kotinsa energiavirroista.