Ota yhteyttä

Miksi Sharp

Aurinkomoduulin valinta – tärkeät asiat

Aurinkoenergia-alan yritykset tarjoavat potentiaalisille asiakkailleen monia erilaisia tietoja ja merkintöjä omiin laitteisiinsa liittyen. Mutta mikä tieto on tärkeää ja millainen on hyvä aurinkomoduuli?

Vakaa yritys ja luotettava laatu

Aurinkoenergiajärjestelmä on pitkäaikainen investointi. Jotta olisit pitkään tyytyväinen valintaasi, sinun täytyy pystyä luottamaan laatuun. Sharpin 100-vuotinen historia ja yli 55 vuoden kokemus aurinkoenergiateknologiasta antavat luottamusta sijoituksellesi. Sharp Energiaratkaisut on innovatiivinen energiaratkaisujen osaamiskeskus eurooppalaisille markkinoille.

Taloudellinen vakaus

Bloomberg New Energy Finance (BNEF) on muodostanut arviointijärjestelmän aurinkomoduulivalmistajien luokittelua varten. Yhtiöt, joiden luottokelpoisuus arvioidaan positiiviseksi, ovat ensimmäisen luokan valmistajia. Sharp Electronics sisällytettiin portaan 1 aurinkoenergialaitteiden valmistajiin toukokuussa 2015 ja sen taloudellinen vakaus on siten hyvä. Tämä puolestaan on tärkeä osoitus takuun luotettavuudesta.

Top PV -brändipalkinto

EUPD Research palkitsee PV-brändeja bränditietoisuudesta, asiakkaiden valintoina ja jakelusta. Viimeisimpien tutkimusten mukaan Sharp Electronics on PV-huippubrändien joukossa Iso-Britanniassa ja Saksassa.

Paikallinen läsnäolo

Sharpilla on ollut paikallinen edustus Euroopassa vuodesta 1968. Paikallisen teknisen huollon ja laajan asentajaverkoston kautta saat kattavia neuvoja.

Suorituskyky

Pmax on kunkin aurinkomoduulin teho. Se ilmaistaan yksikössä Wp (huippuwatit) ja viittaa aurinkomoduulin huippusähkötehoa vakiotestiolosuhteissa. Sharp tarjoaa erilaisia moduuleja alueella 250 – 300 Wp. Vastaavat arvot annetaan moduulin tyyppikilvessä ja tietolomakkeessa.

Hyötysuhde

Hyötysuhde on tulevan energian (aurinkoenergia) suhde lähtevään energiaan (aurinkovoimia). Tavallisesti verrataan moduulin hyötysuhdetta. Jotkut valmistajat kuitenkin ilmoittavat myös kennon hyötysuhteen. Tästä syystä sinun tulee varmistua, että vertaat oikeita arvoja toisiinsa. Suurempi suorituskyky ja parempi hyötysuhde ovat erityisen suositeltavia, kun kattotila on rajoitettu. Sharpin aurinkomoduulit saavuttavat hyvin korkean, jopa 19,8 % hyötysuhteen.

Laatu ja ympäristösertifioinnit

Markkinoilla on erilaisia laatumerkintöjä. Loppukäyttäjän on usein vaikea huomata mikä organisaatio ne on myöntänyt ja millä perusteilla.

Sharpin aurinkomoduuleilla on seuraavat laatumerkinnät:

IEC:n (International Electrotechnical Commission) myöntämä turvallisuuteen, laatuun ja kestävyyteen (IEC/EN 61215 ja IEC/EN 61730) merkintä. TÜV ja VDE tekevät mm. näitä sertifiointeja

ISO:n (International Organization for Standardization) laatustandardin (ISO 9001) ja ympäristöstandardin (ISO 14001) mukaisia.

CE: Valmistaja ilmoittaa, että tuote noudattaa eurooppalaisten direktiivien vaatimuksia.

MCS: Iso-Britannian myyntiin hyväksyntä

Kennoteknologia

Markkinoilla on kahta vallitsevaa teknologiaa: monikide- ja yksikidekennoja. Yksikidekennot toimivat yleensä paremmalla hyötysuhteella, mutta ovat kalliimpia valmistaa.  Monikidekennoja voidaan tuottaa edullisemmin, mutta niillä on hieman alhaisempi hyötysuhde. Lopulta katollasi käytettävissä oleva tila ratkaisee sen, mikä tekniikka on sinulle hyödyllisin. Jos tila on rajoitettu, voit saavuttaa suurimman teholinjan yksikristallimoduuleilla.

Takuut

Aurinkokennovalmistajat antavat kaksi erilaista takuuta: tuotetakuu ja suorituskykytakuu. Aurinkomoduulin tuotto tavallisesti vähenee käyttöajan mittaan. Vähenemisen enimmäismäärää säädellään suorituskykytakuulla. Sharp tarjoaa 10 vuoden takuun ja 25 vuoden lineaarisen suorituskykytakuun. Jotkin valmistajat antavat porrastetun takuun. Sharpin lineaarisen suorituskykytakuun avulla voit luotettavasti suunnitella aurinkoenergiajärjestelmäsi toiminnan.

Kestävää tuotesuunnittelua

Riippuen siitä, minne aurinkomoduulit asennetaan, ne altistuvat erilaisille ympäristön vaikutuksille, joita niiden siten täytyy kestää.

Tästä syystä Sharp käyttää tuotannossa korkealaatuisia komponentteja, joka on hyväksytty vaikeisiin ympäristöolosuhteisiin.

Sharp tarjoaa laajan valikoiman valosähkömoduuleja. Kysy Sharpin houkuttelevia pakettitarjouksia, joihin sisältyvät aurinkomoduulit sekä varastointiratkaisut ja invertteri.

Taloudelliset edut

Nousevat sähkönhinnat, aurinkoenergiajärjestelmien laskevat hinnat – nämä molemmat yhdessä tekevät PV-järjestelmän hankinnasta järkevän investoinnin tulevaisuuteen, sekä ekologisesti että taloudellisesti.

Uutiset monien maiden laskevista syöttötariffeista ovat synnyttäneet vaikutelman, että aurinkoenergian tuottaminen ei enää ole kannattavaa. Syöttötariffien lisäksi muutkin tekijät tekevät aurinkoenergiajärjestelmästä taloudellisesti kiinnostavan.

Julkisessa sähköverkossa jaeltavan sähkön hinta on viime vuosina noussut Euroopassa nopeasti, keskimäärin 4,3 % vuodessa. Tulevia nousuja odotetaan. Samaan aikaan aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet merkittävästi, joka vaikuttaa positiivisesti investointikustannuksiin.

Tämä tarkoittaa, että periaatteessa aurinkosähkön tuotantokustannukset ovat laskeneet. Aurinkoenergia on nyt perinteisesti tuotettua sähköä edullisempaa, ja tämä etu suurenee ostetun energian hinnan kasvaessa. Yksityinen aurinkojärjestelmä varmistaa perustavanlaatuisen riippumattomuuden muiden sääntelemistä hinnoista.

Julkinen rahoitus

Julkishallinnon ohjelmista riippuen jotkut Euroopan maat tarjoavat tukirahoitusta energiantuotannon uudistamiseen. Kysy asentajaltasi maassasi saatavilla olevista vaihtoehdoista.

Verosäästöt

Paikallisesta verolainsäädännöstä riippuen, joissakin Euroopan maissa aurinkoenergiajärjestelmän (PV-paneelien ja akkujärjestelmän) hankkiminen voi antaa verovähennyksiä.
Kysy veroasiantuntijaltasi oman maasi tilanteesta.

Tulevaisuuden energiaverkot

Jotkin tallennusratkaisujen valmistajat kehittävät jo tulevaisuuden lisähyötyjä. Yksi yhteistyökumppaneistamme Saksassa on aloittanut ohjelman, jossa julkisen verkon ylimääräistä energiaa voidaan varastoida ja käyttää ilmaiseksi. Jos sinulla on oma järjestelmä, saat mahdollisuuden hyödyntää tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Hiilijalanjälki

Vastuun ottaminen tulevaisuudesta

Ilmaston ja ympäristön suojelu on nykyisin tiukasti ankkuroitunut yhteisölliseen tietoisuuteen. Tästä syystä se on yksi pääperusteluistamme puhtaan energian tuottamiseksi.

Suuri enemmistö tutkijoista olettaa, että CO2-päästöt aiheuttavat ilmakehän kasvihuonekaasujen pitoisuuksien lisääntymistä ja sitä kautta ilmaston lämpenemistä. Tämä lämpötilan nousu ei vain vaaranna globaalin ilmastojärjestelmän toimintaa, mutta myös maailman väestön ravitsemuksen perustan, rannikkojen asutuksen olemassaolon sekä kasvi- ja eläinlajien monimuotoisuuden.
(Source: Fraunhofer Institute).

Monet ihmiset luottavat jo täysin päästöttömään ja puhtaaseen sähkön tuotantoon meidän valmistamiemme aurinkoenergiajärjestelmien avulla. Aurinkoenergia antaa —riippumatta taloudellisista tai poliittisista näkökohdista — merkittävän panoksen ympäristömme suojeluun ja tulevien sukupolvien elämään.

Henkilökohtainen panoksesi

Esimerkki: Kahden henkilön kotitaloudella energiankulutus on keskimäärin 2 500 kWh vuodessa. Jos perinteisen sähkön sijaan käytetään aurinkoenergiaa, voivat säästöt olla jopa:

keskiverto puu muuntaa hapeksi vuoden aikana

keskiverto auto tuottaa päästöinä 8 750 km matkalla
(Lähde: www.klimanko.de)

Sharpin aurinkoenergiaosaaminen

Sharp on työskennellyt aurinkoenergian parissa vuodesta 1959. Tuntemamme vastuu ympäristöstä tekee Sharpista maailmanlaajuisen kantavan voiman valosähköisten ilmiöiden (PV) tutkimuksessa.

Sharpin PV-moduuleja asennetaan yksityiskoteihin, julkisiin rakennuksiin ja taloyhtiöihin, sekä satelliitteihin, majakoihin ja tieliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin. Sovellusten suuri kirjo osoittaa, että Sharpin PV-moduulit soveltuvat integroitaviksi monenlaisiin käyttöympäristöihin.

 • 2014

  Sharp Energiaratkaisut Euroopan perustaminen. Innovatiivisten energiaratkaisujen osaamiskeskus

  2013

  Hyötysuhteeltaan (44,4 %) maailman parhaan aurinkokennon kehittäminen

  2011

  Erään maailman suurimman voimalaitoksen toiminnan aloittaminen (73 MW, Thaimaa)

 • 2010

  Kansainvälinen IEEE -merkkipaalupalkinto Sharpille aurinkokennojen kaupallistamisesta ja teollistamisesta

  (IEEE = Institute of Electrical and Electronics Engineers)

  2008

  Ensimmäisenä maailmassa saavuttanut yhteenlasketun 2 GW tuotantotehon aurinkokennoilla

  2005

  Valoa läpäisevien aurinkokennojen kehittäminen, joita voidaan käyttää ikkunoinen rakennemateriaalina

 • 2000

  Maailmanlaatuisesti johtava aurinkokennojen/moduulien valmistaja

  1992

  Monikide- ja yksikidesilikonikennojen kehittäminen

  1980

  Amorfisen ohutfilmiteknologian kehittäminen

 • 1976

  Ensimmäisten aurinkokenno-paristo-laskimien julkaisu

  1970

  Avaruudessa käytettävien PV-kennojen tuotanto alkoi

  1959

  1963 Onnistunut aurinkokennojen massavalmistus